vrijdag, 18. maart 2011 - 22:23

Rutte naar internationale Libië-bijeenkomst in Parijs

Vrijdagavond heeft premier Mark Rutte een uitnodiging gekregen voor de internationale Libië-ijeenkomst a.s. zaterdag in Parijs. Rutte heeft de uitnodiging geaccepteerd. Dit melden verschillende media vrijdagavond.

De top in Parijs zal gaan over militaire actie tegen Libië. Er zal onder andere gesproken worden wat de volgende stappen zijn nu de Veiligheidsraad van de VN donderdag een resolutie heeft aangenomen waardoor een vliegverbod boven Libië kon worden ingesteld. Door deze resolutie is militair ingrijpen mogelijk. Welke Nederland gaat spelen is nog onduidelijk. Frankrijk en Groot-Brittannië hebben al toegezegd hun strijdkrachten te zullen inzetten om naleving van de resolutie af te dwingen.

Het initiatief voor deze top komt van de Franse president Sarkozy. Naast de Britse premier Cameron en Sarkozy zelf zijn ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton en bondskanselier Angela Merkel aanwezig. Ook VN-chef Ban Ki-moon en EU-buitenlandchef Ashton kregen een uitnodiging, net als de leiders van de Arabische Liga en de Afrikaanse Unie.
Provincie:
Tag(s):