vrijdag, 2. december 2011 - 16:42

Rutte: Nederland zet zich in voor goede uitkomst Europese top

Den Haag

Nederland stelt alles in het werk om volgende week tijdens de Europese top over de problemen in de eurozone tot een goede uitkomst te komen. Dat zei minister-president Rutte na afloop van de ministerraad.

In aanloop naar de Europese Raad van 8 en 9 december 2011 heeft minister-president Rutte deze week contact gehad met verschillende Europese leiders, onder wie de Franse president Sarkozy en de Duitse bondskanselier Merkel.

Volgende week zet hij de gesprekken met zijn Europese collega's voort. Op maandag 5 december ontmoet hij premier Monti in Rome en premier Reinfeldt in Stockholm.

De inzet van Nederland is: versterking van de begrotingsdiscipline, vergroting van de slagkracht van de Europese Faciliteit voor Financiële Stabiliteit (EFSF) en een grotere rol voor het Internationaal Monetair Fonds.

Rutte benadrukt dat de Europese samenwerking zich niet beperkt tot de euro. Nederland vindt het belangrijk dat ook niet-eurolanden als Zweden en het Verenigd Koninkrijk, die net als Nederland gericht zijn op groei, betrokken zijn bij de besluitvorming.
Provincie:
Tag(s):