vrijdag, 8. april 2011 - 17:12

Ruzie loopt uit op dodelijk ongeval in Barendrecht

Barendrecht

De politie Rotterdam-Rijnmond stelt een nader onderzoek in naar de dodelijke aanrijding tussen een voetganger en een vrachtwagenchauffeur. Het ongeval vond vrijdagmiddag rond 12.00 uur plaats op de rotonde van de Henry Dunantlaan en de Dudokdreef in Barendrecht. Bij het ongeval kwam een 47-jarige Rotterdammer om het leven. Een 43-jarige vrachtwagenbestuurder uit Tilburg is aangehouden.

Volgens getuigen is aan het ongeval een ruzie voorafgegaan die zich afspeelde in de wijk Bijdorp-Oost, aangrenzend aan de Henry Dunantlaan. De twee hadden een arbeidsrelatie, maar of daar de aanleiding tot de ruzie ligt zal nader onderzoek moeten uitwijzen, evenals het feit of er al dan niet opzet in het spel was.

De ruzie leidde tot het noodlottig einde op de rotonde. Daar werd het slachtoffer door de vrachtwagen overreden en hij overleed op de plaats van het ongeval. De chauffeur is daarna doorgereden en kon door politiemensen van het korps Zuid-Holland-Zuid worden aangehouden vlak voor de Moerdijkbrug. Hij is overgebracht naar een politiebureau in Rotterdam.

De politie stelde met de Verkeers Ongevallen Groep en de Forensische Opsporing een uitgebreid sporenonderzoek in en hoorde vele getuigen.
Provincie:
Tag(s):