zondag, 23. januari 2011 - 16:19

Ruzie tijdens kaartspel leidt tot schietpartij

Rotterdam

Agenten hebben zaterdag een 34-jarige Rotterdammer aangehouden naar aanleiding van een schietpartij die eerder die ochtend plaatsvond in een woning aan de 's Gravendijkwal.

Toegesnelde agenten zagen vlak bij de woning twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Met behulp van een zogenaamde 'benaderingstechniek gevaarlijke verdachten' hielden de agenten de mannen staande. Een fouillering leverde echter niets op en de mannen werden heengezonden.

Later die ochtend, rond kwart voor twaalf, meldde de eigenaar van de woning zich bij de politie met de mededeling dat hij een kogelgat en een kogel had gevonden en even later meldde hij zich opnieuw met de mededeling dat hij ook het vuurwapen had gevonden. Toen agenten opnieuw bij de woning kwamen, kwam ook net de vermoedelijke dader aangelopen. Deze kon daarop worden aangehouden.

De schietpartij ontstond mogelijk naar aanleiding van een ruzie tijdens een kaartspel. Hierbij trok de verachte een vuurwapen, waarna een worsteling ontstond. Bij de worsteling ging het vuurwapen af, maar er werd niemand geraakt.
Provincie:
Tag(s):