vrijdag, 25. maart 2011 - 22:51

RvEC eindigt bij beste acht landelijke debatwedstrijd

Hoogeveen

Het debaterteam van het Roelof van Echten College uit Hoogeveen behoort tot de acht beste teams van Nederland.

Tijdens de landelijke finales van ‘Op weg naar het Lagerhuis’ op donderdag 24 maart in Het Werkteater in Amsterdam drongen ze door tot en met de kwartfinale.

Tijdens de landelijke finales gingen de Hoogeveense scholieren de strijd aan met vijftien andere scholen in Nederland. In de achtste finale gingen ze aan de hand van drie stellingen in debat met hun collega scholieren. Er werd afgetrapt met een vaste rollen debat, waarbij één team voor en één team tegen de stelling was dat de minimale leeftijd voor het afsluiten van een lening 21 jaar zou moeten zijn. In het één-op-één debat dat daarna volgde ging het erom of de opkomstplicht bij verkiezingen moet worden heringevoerd. De achtste finale werd afgesloten met een vrije rollen debat over het al dan niet verbieden van de megastallen.

Hoewel het Roelof van Echten College de achtste finales nog glansrijk doorstaat, gaat het in de kwartfinales toch mis. Niet veel later laten de leerlingen weten via Twitter: “Helaas, echt close met Deltion uit Den Haag, maar de jury besloot tegen ons. Nu Lekker op het terras. Jammer dat we verloren hebben, maar toch bij de beste 8 van NL!”

In februari won het team nog de provinciale voorrondes van Op weg naar het Lagerhuis. In de finale versloegen zij de scholieren van het dr. Nassau College in Assen. Het tienkoppige debaterteam dwong daarmee een plaats af in de landelijke finales als vertegenwoordiger van de provincie Drenhthe.
Provincie:
Tag(s):