donderdag, 8. september 2011 - 13:23

Samenscholingsverbod deel centrum Heerenveen

Heerenveen

Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten om in een deel van het centrum van Heerenveen het al bestaande samenscholingsverbod actief te laten handhaven. De maatregel is van toepassing op het Gashoudersplein, de Sieversstraat, de Minckelerstraat, De Passage en de Gasweg en zal voorlopig tot 1 januari 2012 gelden.

De burgemeester heeft dit besluit genomen, omdat er uit het betreffende gebied de laatste maanden veel klachten over ernstige overlast van groepen jongeren bij de politie en de gemeente binnenkomen. Het gaat dan om intimidatie, bedreiging, drugsgebruik, geluidsoverlast en andere vormen van hinderlijk gedrag. Gesprekken met jongeren en ouders, het bieden van alternatieven en het wegsturen, bekeuren en oppakken van overlastgevers heeft een deel van het probleem opgelost. Met een strikte handhaving van het samenscholingverbod verwacht de politie de resterende overlast in het gebied actief te kunnen aanpakken.

Burgemeester Van der Zwan vindt dat jongeren zeer welkom zijn en blijven in het centrum van Heerenveen. Maar een klein deel van hen zorgt voor de beschreven overlast en daar is deze maatregel dan ook specifiek tegen gericht. Want het is belangrijk dat bewoners, winkeliers en bezoekers van het centrum zich daar veilig en op hun gemak voelen.
Het samenscholingsverbod is aanvullend op de reguliere aanpak van overlastgevende groepen jongeren, die door de gemeente, de politie, het jongerenwerk en verslavingszorg gezamenlijk wordt opgepakt.
Provincie:
Tag(s):