dinsdag, 14. juni 2011 - 14:28 Update: 08-07-2014 0:27

Sandra Schuurhof in actie voor hersenstichting

Den Haag

Aanstaande zondag om 17:00 uur start RTL4 met een nieuw programma Ambassadeur voor 1 dag. In de eerste aflevering vertolkt Sandra Schuurhof de rol van ambassadeur die door middel van een ludieke actie de Hersenstichting onder de aandacht brengt.

De actie van Sandra Schuurhof, bekend van RTL Boulevard, RTL Nieuws en Wat vindt Nederland, speelt zich af in Achtmaal, vlakbij Roosendaal. Zij trekt een dag lang op met de 45-jarige Anouk. Anouk werd op haar 28e getroffen door een hersenbloeding, waardoor zij onder andere een coördinatie- en geheugenstoornissen heeft en letterlijk altijd de weg kwijt is, zelfs binnen het schoolgebouw van haar zoontje. Daarom gaat Schuurhof zoveel mogelijk mensen oproepen naar het doolhof in Achtmaal te komen. Iedereen moet de weg door het doolhof zien af te leggen en aan het eind van het traject wacht een aantrekkelijke prijs. In het doolhof kunnen mensen ervaren hoe het voelt om de weg kompleet kwijt te zijn.

In de tweede uitzending – op zondag 26 juni om 17:00 uur – trekt Joep Sertons, acteur uit Goede Tijden Slechte Tijden, op met de 52-jarige Marc. Hij kreeg drie jaar geleden een herseninfarct. Marc loopt als gevolg hiervan slecht en hij neemt de dingen om hem heen nog maar gedeeltelijk waar, met als gevolg dat hij zijn grote passie voor autorijden heeft moeten opgeven. Sertons organiseert voor hem een quad-race in Zandvoort. Deelnemers maken een kans op een figurantenrol bij GTST en een rondleiding op de set door Joep Sertons zelf.

Dit hele jaar organiseert de Hersenstichting uiteenlopende activiteiten in het kader van de voorlichtingscampagne Leven na een beroerte. In januari werd via radio- en televisiecommercials aandacht gevraagd voor Karakterveranderingen die het gevolg kunnen zijn van een beroerte. Eind september gaat de Hersenstichting aandacht vragen voor chronische vermoeidheidsklachten die levenslang na een beroerte kunnen optreden.
Categorie:
Tag(s):