zaterdag, 20. augustus 2011 - 22:28 Update: 08-07-2014 0:57

Sanne Voets wint overtuigend finale BMC Centaur Cup

Op vrijdagavond stond in het ruiterstadion van Kralingen, waar deze week de Europese Kampioenschappen dressuur worden verreden, de finale van de BMC Centaur Cup op het programma.

Vijf ruiters hadden zich geplaatst voor deze eindstrijd en winnaar in deze finale Kür Aangepast Sporten dressuur, ook bekend onder de naam Para-Equestrian, werd Sanne Voets (Berghem) met de van Florestan afstammende Vedet.

De regerend Nederlands kampioene in deze discipline Sanne Voets wond in Kralingen geen doekjes om haar ambities om deze wedstrijd te winnen, door een Kür neer te zetten die zeer goed op de muziek paste. En dat was niet het enige. Vedet toonde hele mooie changementen en de galoponderdelen werden sterk getoond. Ook het schouderbinnenwaarts werd mooi en vlot gereden. Gedurende de gehele proef bleef de goede stelling bewaard, al zou in draf iets meer oprichting getoond mogen worden. Frank Hosmar (Haarle), die vorig jaar deze finale op zijn naam wist te schrijven, bracht Tiësto (v. Jazz) aan de start. Frank leverde een mooie gedegen Kür af, maar de combinatie miste net even de sprankelende uitstraling. Technisch gezien reed Frank steeds mooie overgangen, bleef het fraaie beeld van een bergop bewegend paard gedurende gehele proef bewaard en waren de verruimingen fijn om naar te kijken. Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes), die Riana (v. Darlington) aan de start bracht en als derde eindigde toonde hele mooie verruimingen in draf en ook ze zijgangen waren mooi en correct. De overgangen werden goed gereden en in stap toonde het paard van Baaijens steeds een mooie aanleuning. In draf had de hals iets meer op lengte mogen zijn en leek er af en toe even sprake van een licht verlies in de balans. In galop had Riana iets gedragener kunnen zijn, maar wel bleef het beeld van een mooie gecadanceerde galop.

De eerste starter in deze finale was Demi Vermeulen met Chiara H. Een combinatie, die ook een mooi op de muziek passende Kür reed. Chiara toonde een mooie draf en de overgangen werden steeds fijn gereden. Ook in stap toonde Chiara haar kwaliteit. In de aanleuning kan nog enige verbetering worden bereikt en dan kan haar score ook omhoog. Als laatste eindigde Maarten van Stek met William. Dit paard loopt af en toe iets diep, maar toont wel een zeer fraaie regelmatige draf en de stap wordt ruim en schrijdend uitgevoerd. De eenvoudige galopwissels werden zeer netjes gereden, alhoewel er iets meer kracht en macht van de galop had mogen afstralen.
Categorie:
Tag(s):