donderdag, 24. maart 2011 - 11:32 Update: 08-07-2014 0:59

Sar gaat Ajax-maatjes De Boer, Blind en Bergkamp niet vergezellen

Amsterdam

(Elf Voetbal)Edwin van der Sar kijkt met grote interesse naar het opbouwwerk dat zijn voormalige Ajax-maatjes Frank de Boer, Danny Blind, Dennis Bergkamp en Wim Jonk momenteel in Amsterdam verrichten.

Toch ziet de afscheid nemende doelman van Manchester United geen rol voor zichzelf weggelegd in de wederopbouw van Ajax.

De scheidende doelman liet dat weten in het nieuwe nummer van Life After Football. "Ik ga niet meer terug naar Amsterdam, al zou het best gezellig zijn met Frank de Boer, Danny Blind en Dennis Bergkamp. Toen ik twaalf jaar geleden wegging, heb ik wel gezegd dat ik later eventueel zou terugkeren, maar toen wist ik niet dat ik deze mooie jaren bij Manchester United zou gaan beleven."

De voorkeur van de recordinternational gaat uit naar een functie in het management van Man U. Wellicht gaat hij wat dagen meedraaien op dat niveau bij de Engelse topclub. "Misschien ga ik wel af en toe op een trainingveld staan, maar voorlopig zeker nog niet wekelijks. Het kan ook zijn dat ik voor Manchester United clinics ga geven in Oost-Azië, daar is de club heel populair. Iets met commercie doen vind ik ook interessant."

Van der Sar is bij Man U. aan zijn laatste jaar als actief voetballer bezig. Hij kan zijn carrière afsluiten met drie prijzen: de Champions League, FA Cup en landstitel.
Categorie:
Tag(s):