woensdag, 29. juni 2011 - 21:33

Sassenbergen uitgeroepen tot meest actieve straat van Jouwstraat.nl

Borger

Sassenbergen in Borger is uitgeroepen tot meest actieve straat van Nederland in het sociale netwerk Jouwstraat.nl. Deze week organiseerde het Jouwstraatteam een lunch voor de actieve buren van Sassenbergen om dit te vieren. Wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn was hierbij als gast aanwezig.

Het landelijk initiatief voor Jouwstraat.nl werd in februari gelanceerd door Martijn Huis. Hij beoogt hiermee dat buren die elkaar vaak weinig zien en spreken, door middel van de website Jouwstraat.nl meer contact met elkaar leggen en elkaar beter leren kennen. Overkoepelend doel is om de straten in Nederland leuker, veiliger en gezelliger te maken.

De buurtbewoners in Borger hebben positief gereageerd op dit initiatief. De straat Sassenbergen mobiliseerde maar liefst 24 actieve buren die zich gezamenlijk inzetten om leuke activiteiten op stapel te zetten. De eerste succesvolle actie was een straatborrel die vrijdag 24 juni plaatsvond. Initiatiefnemer Henk Kleve werd maandagmiddag verrast met een bloemetje.

Toevallig woont de duizendste actieve buur, Petra Ottens ook in Borger. Zij werd verrast met een burenpakket, met koffie, thee en een lekkere koek om met de buren van te genieten. Borger is hiermee hard op weg om het meest actieve dorp van Drenthe te worden.
Provincie:
Tag(s):