donderdag, 15. december 2011 - 11:52

Schade in woning na explosie vuurwerkbom

Loenen aan de Vecht

Een onverlaat gooide op woensdagavond een zwaar stuk knalvuurwerk door een brievenbus in een woning. De bewoonster moest door ambulancebroeders worden onderzocht.

Rond 20.00 uur zat een 53-jarige vrouw in haar woning aan de Ouderhoek televisie te kijken toen zij de brievenbus hoorde klepperen. Door de tussendeur zag zij een fel licht en daarom ging ze kijken wat er in de bus was gegooid. Toen zij de tussendeur opende zag zij een groot stuk knalvuurwerk liggen, waarvan een uiteinde brandde. Eerst wilde zij nog het brandende vuurwerk naar buiten gooien, maar gelukkig bedacht zij zich en ging met haar twee hondjes terug de woonkamer in. Zij had de tussendeur nog niet dicht of er volgde een enorme explosie.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Omdat de vrouw nekklachten had en pijn in haar oren lieten agenten een ambulance ter plaatse komen. De Loenense werd door ambulancebroeders onderzocht en zij kreeg het advies op donderdag langs de huisarts te gaan.

In de gang bleken vloertegels los te zijn geslagen en waren veel dingen vernield: deurpost, ruit, plafonnière en lambrisering. Tevens was de houten zijwand van het halletje vermoedelijk ontzet. Het slachtoffer deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):