donderdag, 14. juli 2011 - 10:19

Schepen botsen op Krammersluis Oosterschelde

Oosterschelde

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de aanvaring tussen een duwstel en vrachtschip vlakbij de Krammersluis van Bruinisse. Bij de aanvaring op woensdag 13 juli 2011 raakten beide schepen zwaar beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Net voor 16.00 uur verliet een duwstel, bestaande uit een duwboot met lege tankduwbak, de voorhaven van de Krammersluis aan de zijde van de Oosterschelde. Uit tegenovergestelde richting naderde een leeg vrachtschip. Even later boorde de tankduwbak zich in de stuurboordzijkant van het vrachtschip. Het laatste schip liep daarbij een flinke deuk op en de tankduwbak raakte net boven de waterlijn lek.

De Waterpolitie van het KLPD stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanvaring. Miscommunicatie heeft mogelijk een rol gespeeld. De Waterpolitie krijgt de beschikking over de radarbeelden en praat nog met getuigen. Beide schepen meerden na de aanvaring af in de voorhaven. Het vrachtschip vertrekt zo spoedig mogelijk naar een scheepswerf en het duwstel vertrekt donderdag 14 juli 2011 naar Vlissingen om te ontgassen voordat het voor reparatie naar een werf gaat.
Provincie:
Tag(s):