maandag, 25. juli 2011 - 16:55

Schieten op Verkeerspolitie bij Opsporing Verzocht

Hilversum

Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 26 juli 2011 rond 21.30 uur op
Nederland 1 aandacht aan de beschieting op de Verkeerspolitie van het
Korps landelijke politiediensten (KLPD) dinsdag 19 juli omstreeks 14.30 uur in Prinsenbeek.

Medewerkers van de Verkeerspolitie wilden die dinsdagmiddag een Volkswagen Transporter op de A16 controleren omdat het kenteken als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder negeerde het stopteken en reed met hoge snelheid richting Breda. Hij nam de afslag Prinsenbeek waar hij door de berm reed en een hectometerpaaltje raakte.

Op de rotonde van de Backer en Ruebweg en de Beeksestraat is de politieauto vanuit de bus beschoten. Niemand is geraakt door de kogels.
De politieauto is ook niet geraakt. De politie heeft vanwege de vele omstanders niet teruggeschoten. De Transporter verdween in Prinsenbeek uit het zicht en is omstreeks 15.00 uur in Breda aangetroffen. Drie minuten later is er een verdachte aangehouden.

Uit onderzoek is gebleken dat deze man niets met de schietpartij te maken had. De man is weer in vrijheid gesteld.

In de bus zaten diverse voorwerpen die tijdens Opsporing Verzocht zullen worden getoond. Kijkers die meer kunnen vertellen over dit incident of de voorwerpen en hierover nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen dan contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070 of meld misdaad anoniem op 0800-7000.

De uitzending zal woensdagochtend 27 juli 2011 ’s ochtends op Nederland 2 worden herhaald.
Provincie:
Tag(s):