donderdag, 29. december 2011 - 20:21

Schipholteam houdt vier drugssmokkelaars aan

Schiphol

Het Schipholteam, een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee en de Douane, heeft vier personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van verdovende middelen.

Op 10 december werd een 48-jarige Rotterdammer, die terugkwam met een vlucht uit Suriname, door de Douane gecontroleerd. Tijdens deze controle werd er in de bagage een aantal kledingstukken aangetroffen waarin cocaïne was geïmpregneerd.

Rechercheurs van het Schipholteam zijn vervolgens een onderzoek gestart naar de mogelijke afhalers of opdrachtgevers. Hierbij hebben de rechercheurs nog twee andere verdachten, een man van 37 jaar uit Berkel en Rodenrijs en een man van 34 jaar uit Rotterdam, aangehouden.

Afgelopen dinsdag hebben rechercheurs een doorzoeking gedaan in Berkel en Rodenrijs bij een woning van één van de verdachten. Hierbij werden verschillende partijen verdovende middelen aangetroffen, waaronder heroïne en cocaïne. In de woning is de laatste verdachte, een 40-jarige man, aangehouden.

De verdachten zitten op dit moment nog vast. Het Schipholteam zal onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol, het onderzoek voortzetten.
Provincie:
Tag(s):