zondag, 16. januari 2011 - 20:28

Scholen uit Vlissingen en Hulst winnen Onderwijsprijs Zeeland

Zeeland

De Zomerschool Vlissingen wint de Onderwijsprijs Zeeland in de categorie Basisonderwijs. En het Reynaertcollege is de winnaar in de categorie Voortgezet Onderwijs.

Gedeputeerde George van Heukelom maakte dit op 12 januari 2011 namens de jury bekend in het provinciehuis te Middelburg. Met het winnen van deze tweejaarlijkse Onderwijsprijs dingen de scholen mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die in maart 2011 in Amsterdam wordt uitgereikt.

Drie scholen in een achterstandsgebied hebben van het ministerie van OCW subsidie gekregen om een zomerschool te starten. OCW wil meer weten over de effecten die de verlenging van de schooltijd heeft op de leerprestaties van de leerlingen. Men heeft gewerkt, gedurende zes weken, met in totaal 54 kinderen. "Levensecht leren" was het motto. Leren met hoofd, hart en handen.

Aanleiding om met dit project te starten, is het jaarthema: Beeld van een school. In het eerste gedeelte zien we dat het geboetseerde beeld bestaat uit drie mensen. Ze zijn onderweg en in gesprek. De beelden zijn van middel tot hoofd geboetseerd, op meer dan ware grootte. Een gietstaalbedrijf heeft er al een gegoten. De leerlingen kunnen het proces volgen. Beeld 2 en 3 gaan over een maand naar de gieter. Het tweede deel van het project is het maken van de sokkel. Deze doet denken aan een skatebaan en wordt 2.10 m hoog. Graffiti wordt hierin verwerkt met teksten door leerlingen geschreven. Het streven is het geheel dit schooljaar feestelijk in te huldigen.

Naast de nominatie voor de Nationale Onderwijsprijs kregen de winnaars als trofee de Bronzen Olifant uitgereikt. De publieksprijs voor de beste presentatie is gewonnen door De Onderwijsprijs Zeeland is een gezamenlijk initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP) en de provincie Zeeland en brengt de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht.
Provincie:
Tag(s):