woensdag, 19. januari 2011 - 11:15

Scholiere (18) zet stuurloze bus aan de kant

Chaam

Een 18-jarige studente uit Baarle-Nassau heeft vanmorgen rond 07.45 uur, terwijl de chauffeur er naast rende, op de Dorpsstraat, een rijdende bus met circa 25 scholieren aan de kant gezet. Dit maakt de politie woensdag bekend.

De 50-jarige chauffeur had zijn bus op de Dorpsstraat aan de kant gezet, hij wilde de deur inspecteren, omdat deze steeds open en dicht bleef gaan. Terwijl hij buiten de bus stond, begon deze opeens weer te rijden.

In de bus brak onder de kinderen paniek uit. De chauffeur rende naast de rijdende bus en klopte tegen de ramen. Een 18-jarige scholiere uit Baarle-Nassau bedacht zich geen moment en ging achter het stuur zitten. Ze duwde de pedalen in om te remmen, ook stuurde ze de bus die naar de linkerweghelft ging naar rechts.

Ze vertelde dat ze dat deed omdat de bus tegen een betonnen bol dreigde te rijden. Uiteindelijk kwam de bus via het fietspad tegen een boom tot stilstand. Er raakte niemand gewond. De scholieren zijn met een lijnbus naar Breda vervoerd.

De 18-jarige studente werd door haar vader opgehaald en is naar huis gegaan. Het ging om een bus voor schoolkinderen die onderweg was van Baarle Nassau naar Breda.
Provincie:
Tag(s):