woensdag, 9. november 2011 - 22:37

Scholieren leren omgaan met geld

Hoogeveen

In aanwezigheid van wethouder Klaas Smid is deze week op basisschool Het Hoeltien in Elim het startschot gegeven voor het werken met de Klasse!kas.

Steeds meer jongeren vertonen risicovol financieel gedrag. Wethouder Klaas Smid: “Dat is een zorgwekkende ontwikkeling. We stellen daarom de Klasse! gratis beschikbaar voor alle basisscholen. Als kinderen al op jonge leeftijd goed leren omgaan met geld, kunnen we hopelijk schulden op latere leeftijd voorkomen.”

De Klasse!kas is ontwikkeld door de GKB en Bureau voor Levend Leren. Het is een leermiddel voor dat basisscholieren leert verantwoord en ondernemend met geld te leren omgaan. Met de Klasse!kas hebben leerlingen zelf de beschikking over een beperkt geldbedrag. Ze kunnen dit bijvoorbeeld gebruiken om hun klas in te richten, materialen te kopen of uitstapjes te organiseren. Volgens pedagoog en ontwikkelaar van de Klasse!kas, Jimke Nicolai, nemen kinderen, door ze zelf de beschikking over het geld te geven, de verantwoordelijkheid om goed met het geld om te gaan. “Uiteraard wordt het leerproces ondersteund door de leerkracht, maar de kinderen hebben uiteindelijk het laatste woord.”

De gemeente Hoogeveen en de GKB hopen dat alle scholen in de gemeente permanent met De Klasse!kas gaan werken.
Provincie:
Tag(s):