dinsdag, 11. januari 2011 - 22:55

Scholieren vragen medewerking voor verkeersveiligheid

Heemskerk

Tussen ongeveer 08.45 en 09.30 uur hebben scholieren samen met de politie hardrijders aangesproken op de Jan van Kuikweg ter hoogte van de Laan van Assumburg.

De politie zette de hardrijders aan de kant en de scholieren hielpen de politie door aan de bestuurders te vertellen welke snelheid zij hadden gereden. De hardrijders kregen een zogenaamde 'gele kaart' mee van de scholieren met informatie over de risico's van hardrijden.

De bestuurders werden door de scholieren verzocht om zich aan de snelheid te houden in de omgeving van hun school. Op de Jan van Kuikweg is de afgelopen tijd regelmatig gecontroleerd en hierbij werden door de politie snelheden gemeten tot 109 km/uur.

Met deze actie hoopt de school en de politie de weggebruikers te wijzen op de gevaren van snelheid in combinatie met kwetsbare verkeersdeelnemers zoals scholieren, voetgangers en fietsers. De automobilisten die aan de kant gezet werden reageerden heel positief naar de scholieren. Ook de scholieren waren enthousiast over deze gezamenlijke actie.
Provincie:
Tag(s):