donderdag, 8. september 2011 - 9:58

Schoten gelost bij achtervolging in Maastricht

Maastricht

Woensdagmiddag heeft de politie vier verdachten kunnen aanhouden die vanuit Maastricht in een gestolen auto rondreden. De verdachten probeerden ervandoor te gaan en reden op agenten in waarbij drie keer werd geschoten. Uiteindelijk kon de auto in Neerharen (B) aan de kant worden gezet. Er raakte niemand gewond.

Aanleiding was de diefstal van een auto bij een insluiping in een woning aan het Aldenhofplein in Maastricht. De gestolen auto was getoond tijdens de briefings en werd rond 17:15 uur gesignaleerd door een agent die bij cameratoezicht zat. Op een stopteken van de politie werd in eerste instantie niet gereageerd. Uiteindelijk kon de politie op de Willem Alexanderweg de auto tot stoppen dwingen.

Op het moment dat men probeerde de auto en inzittenden onder controle te krijgen lukte het om de bijrijder uit de auto te krijgen en aan te houden. Daarna zag de bestuurder kans om weg te rijden. Hij reed hierbij onder meer in op collega's waarbij uiteindelijk drie keer door agenten is geschoten. Het voertuig reed vervolgens de grens met België over. In Smeermaas kon de auto met behulp van Belgische agenten onder controle worden gebracht en werden de drie inzittenden, een man en twee vrouwen, aangehouden.

Via een rechtshulpverzoek zullen de in België aangehouden verdachten worden overgebracht naar Nederland.
Provincie:
Tag(s):