vrijdag, 25. maart 2011 - 20:12

Schuur in Katwijk ten prooi aan vlammenzee

Katwijk

Vrijdagmiddag is er brand uitgebroken in een schuur aan de Boshuysenstraat In Katwijk. Omdat de brand dreigde over te slaan naar de woning werd er voor de brandweer melding gemaakt van een middelbrand.

De vlammen sloegen al hoog uit de schuur toen de brandweer ter plekke kwam. De brandweer zette direct een aanval in omdat de vlammen via de schutting ook de woning al hadden bereikt.

Door de brandweer is erger voorkomen omdat er snel werd gehandeld. Met behulp van de spuitgasten uit Rijnsburg is het huis verder gecontroleerd op brand maar hier bleek door het snelle ingrijpen geen sprake van de zijn. Voor de brandweer bleef er dan ook verder niet veel meer over dan na te blussen.

De fietsen en brommer en alle spullen die in de schuur stonden mogen als verloren worden beschouwd. Stichting Salvage heeft later op de avond alles in kaart gebracht voor de verzekering en om de verbrande resten is een bouwhek geplaatst.

De brandweer is om 19.15 uur nog eens opgeroepen om een controle uit te voeren omdat het weer begon te roken. Om de oorzaak van de brand te achterhalen is een onderzoek ingesteld.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):