woensdag, 16. november 2011 - 8:22 Update: 08-07-2014 0:55

SCP: burger gaat gevolgen crisis vanaf 2012 merken

Met Nederland gaat het op dit moment beter dan ooit, maar de vooruitzichten zijn somber. dat staat te lezen in het tweejaarlijkse rapport 'de sociale staat van Nederland' van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Dit melden verschillende media woensdag.

Volgens het SCP valt de vergrijzing mee en is er een groot vertrouwen in de politiek. De criminaliteit daalt vrijwel zeker en arme Nederlanders zijn er per saldo meer op vooruitgegaan dan de rijken.

Op Luxemburg na is Nederland nu het rijkste land van Europa en heeft het gecombineerd de laagste werkloosheid, inflatie en begrotingstekort.

Maar het SCP stelt dat de burger vanaf 2012 de gevolgen van de crisis wel gaat merken. De economie groeit minder dan verwacht en de koopkracht zal de komende drie jaar dalen.

In nrc.next zegt Rob Bijl, adjunct-directeur van het SCP, woensdag dat hij bang is voor een “diepe en lange crisis”. Hij verwacht grote bezuinigingen die aanzienlijke sociale gevolgen kunnen hebben. De bezuinigen van het kabinet-Rutte zullen vrijwel iedereen raken. De kwaliteit van leven lijdt daaronder, zegt het SCP.
Categorie:
Tag(s):