woensdag, 20. april 2011 - 12:03 Update: 08-07-2014 0:59

Seedorf wordt Ridder in de Orde van Oranje Nassau

(ElfVoetbal)Successen bij het Nederlands elftal vierde Clarence Seedorf niet veel. Toch is de 35-jarige middenvelder van AC Milan zo belangrijk voor Nederland, dat hij volgende week donderdag wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In het bijzijn van onder anderen Milan-eigenaar en Italiaans president Silvio Berlusconi ontvangt Seedorf volgende week de onderscheiding. "Seedorf ontvangt deze belangrijke onderscheiding voor zijn sportieve verdiensten en zijn maatschappelijke betrokkenheid", liet Alphonsus Stoelinga namens de Nederlandse ambassade in Italië weten aan VI. "Dit alles maakt Seedorf een grote Nederlander in het buitenland op wie we trots mogen zijn."

Naast zijn voetbalcarrière is Seedorf ook actief met onder meer zijn stichting Champions for Children, die werkt aan projecten in Brazilië, Kenia, Cambodja en Suriname. Afgelopen weekend speelde hij zijn 395ste wedstrijd voor Milan, waarmee hij de buitenlander met de meeste wedstrijden voor de Rossoneri werd.

Eerder kregen Edwin van der Sar (na het beëindigen van zijn interlandloopbaan) en Bert van Marwijk (na het behalen van de WK-finale) de koninklijke onderscheiding.
Categorie:
Tag(s):