dinsdag, 29. maart 2011 - 11:18

Seizoen betaald parkeren weer van start

Middelburg

Volgende maand gaat op de Walcherse parkeerterreinen van het waterschap en de terreinen langs het Veerse Meer en de Banjaard het seizoen voor betaald parkeren in.

Het seizoen loopt vanaf 1 april tot en met 31 oktober, dagelijks van 9.00 tot 19.00 uur. Het parkeren kost op alle terreinen € 0,90 per uur en maximaal € 5,- per dag. Voor mensen die regelmatig op deze terreinen parkeren, is het aanschaffen van een parkeerkaart aantrekkelijk. Deze kost € 67,50- en is geldig gedurende het hele parkeerseizoen en op alle parkeerterreinen.

Het gaat om de parkeerterreinen aan de Galgeweg of Strandweg bij Koudekerke, Van Woelde-renlaan bij Vlissingen,Valkenisseweg bij Biggekerke, Westhove, Randduin en De Vier Hoogten bij Oostkapelle, Oranjezon en Breezand bij Vrouwenpolder nabij en langs de Veerse Dam en de Banjaard.

Voertuigen die zijn voorzien van een gehandicaptenparkeerkaart zijn vrijgesteld van betaald parkeren.

Het parkeergeld gebruikt het waterschap voor het beheer en onderhoud van de terreinen. Ook worden de borden en ingangen aangepast zodat alles voor de parkeerder duidelijker is. Daar-naast gebruikt het waterschap de opbrengsten voor het verbeteren van afvalvoorzieningen en de beplanting op de parkeerlocaties. De opbrengsten van het parkeergeld bij het Veerse Meer en de Banjaard worden ook gebruikt voor voorzieningen op en rond het Veerse Meer. Zo wor-den onder andere steigers en fietspaden beheerd en onderhouden.
Provincie:
Tag(s):