zaterdag, 24. december 2011 - 17:02

Serious Request haalt ruim 8,6 miljoen euro op

Leiden

3FM Serious Request 2011 heeft dit jaar €8.621.004,- opgeleverd voor het Rode Kruis. Dit werd zaterdagavond bekend gemaakt, nadat de drie dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin na zes dagen het Glazen Huis in Leiden mochten verlaten. De opbrengst overtreft die van vorig jaar met ruim een miljoen euro. Toen leverde de actie ruim €7.400.000 op.

De drie dj’s zaten sinds zondagavond 18 december opgesloten in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden. Zij maakten non-stop radio, waarbij muziek tegen betaling kon worden aangevraagd. Daarnaast hebben Coen, Gerard en Timur 6 dagen niet gegeten.
Ook werden talloze acties en initiatieven in het land opgezet om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. De actie van dit jaar, This One’s for Mama, is gericht op moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.

De laatste dag van Serious Request in Leiden werd opgeluisterd met veel live-muziek. Armin van Buuren verzorgde het afsluitende optreden om 21.00 uur toen de dj’s na zes dagen eindelijk het Glazen Huis mochten verlaten.

Het was de 8e editie van 3FM Serious Request. De eerste editie vond plaats in 2004 in Utrecht.
Provincie:
Tag(s):