woensdag, 20. juli 2011 - 19:25 Update: 08-07-2014 0:27

Sesamstraat viert 35e verjaardag

Amsterdam

Sesamstraat bestaat dit jaar 35 jaar in Nederland en speciaal voor deze gelegenheid is voor alle bewoners van Sesamstraat een reuzegrote verjaardagskaart gemaakt van 1.80 meter hoog.

Onder het toeziend oog van Elmo, Tommie, Bert en Ernie hebben vele kindjes vandaag hun felicitatie op de kaart gezet en zijn ze op de foto gegaan met hun Sesamstraat vriendjes. Met de kaart wordt de aftrap gegeven aan de viering van 35 jaar Sesamstraat.

In de loop van het jaar worden Sesamstraat fans opgeroepen om mee te doen aan diverse feestactiviteiten. Zo kunnen creatieve geesten een nieuwe plek in Sesamstraat ontwerpen, een nieuw lied schrijven voor Pino en een nieuwe outfit ontwerpen voor de personages.
De kaart gaat vanaf vandaag on tour naar verschillende locaties in het land. De eerstvolgende tussenstop is bij de opening van de tentoonstelling van Sesamstraat in Hardenberg op 23 juli in theater de Voorveghter. Ook dan zijn de Sesamstraat personages weer van de partij. Wie in de buurt is, kan de kaart komen ondertekenen. De tentoonstelling is te zien in theater de Voorveghter van 23 juli tot en met 21 augustus.

Wereldwijde educatie
Wereldwijd zet Sesamstraat zich in voor de educatie van kinderen en doet dit al 35 jaar in Nederland. Het Nederlandse Sesamstraat is een bewerking op de Amerikaanse kinderserie Sesame Street. In 1969 begon deze serie met als doel kinderen in achterstandswijken spelenderwijs leerstof aan te bieden om uiteindelijk de leerachterstand in deze wijken weg te werken.

Sesame Street werd in Amerika direct zo’n groot succes dat veel andere landen het programma ook wilden maken. In de Nederlandse versie van Sesame Street ligt het accent op het stimuleren van de emotionele ontwikkeling van het kind. In 1976 is de eerste aflevering van de Nederlandse Sesamstraat uitgezonden. Sesamstraat is uitgegroeid tot het meest succesvolle en populaire kinderprogramma van Nederland en is ondertussen in 150 landen te zien.

Sociaal emotionele ontwikkeling
Sesamstraat biedt kinderen op een leuke ontspannen manier leerstof aan. Anders dan in Amerika waar het alfabet en cijfers belangrijk zijn om de kinderen beter voor te bereiden op de lagere school, ligt de nadruk in Nederland meer op de sociaal emotionele ontwikkeling.

Sesamstraat leert kinderen om te gaan met zichzelf en andere mensen. Alles wat zich in de mensenwereld afspeelt, gebeurt ook in Sesamstraat. Zoals samen een verjaardag vieren, koekjes bakken, ruzie maken en het weer bijleggen, spelletjes doen, boos zijn, enzovoorts.
Categorie:
Tag(s):