dinsdag, 19. april 2011 - 13:44

Sietske H. ‘beviel in alle stilte’

Nij Beets

De 26-jarige Sietske H. heeft vandaag tegenover de rechtbank in Leeuwarden verklaard dat zij in haar ouderlijke huis in Nij Beets is bevallen van vier baby’s zonder enig geluid te maken. Het ging om drie meisjes en een jongetje.

H. staat vandaag terecht wegens verdenking van moord op haar pasgeboren kinderen. De incidenten zouden zich hebben afgespeeld tussen 2003 en 2009.

Toen de rechtbank haar vroeg hoe zij met de bevallingspijn omging antwoordt ze: "Het ging gewoon." De kinderen kwamen hurkend te wereld of ze ving ze met haar handen op. Ook tijdens haar zwangerschap ontkende H. tegenover zichzelf zwanger te zijn. ‘ Want dan was het kind er ook niet voor mij’.

Haar laatste kindje heeft H. door verstikking omgebracht uit pure emotie en wanhoop. H. kan zich van de twee eerste kindjes weinig meer herinneren. Van het laatste kind weet ze dat nog wel.

De zaak kwam in augustus vorig jaar aan het licht na een tip van de werkgever van de vrouw. In eerste instantie verklaarde H. tegenover de politie dat ze haar kinderen ter adoptie had afgestaan. Later bekende ze al haar kinderen te hebben omgebracht direct na de bevalling.

De babylijkjes lagen in koffers op zolder weggeborgen. De ouders van H. zeggen nooit iets te hebben afgeweten van haar zwangerschap. Inmiddels wonen ze elders.

Sietske H. verblijft momenteel in de vrouwengevangenis in Zwolle. Ze kan een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar krijgen dat wat vandaag door het OM is geëist.
Provincie:
Tag(s):