woensdag, 5. januari 2011 - 16:38

Sirenes gaan af in deel Zuid-Holland vanwege giftige stof door brand Chemie-Pack

Rotterdam

Door de grote brand bij het chemiebedrijf Chemie-Pack op het industrieterrein Moerdijk in Noord-Brabant zijn woensdagmiddag de sirenes in een deel van de regio Zuid-Holland afgegaan. Ook is de hoogste alarmfase, grip 4, afgekondigd.

22.20 uur
Om 22.30 uur zal de brandweer beginnen met de blussing van de brand. In Moerdijk zal opdat moment de sirene klinken omdat bij de blussing een grote hoeveelheid rook vrijkomen. Deze kan leiden tot oog en ademweg irritatie kunnen leiden. De commandant brandweer zegt dat de brand onder controle is, maar het sein brandmeester is nog niet gegeven. De A16, Randweg Dordrecht (N3) en spoor tijdelijk gestremd voor poging brandweer

Kijk voor het complete fotoverslag op Blikop112.nl


Update 20.20 uur De brand is opnieuw overgeslagen naar een naastgelegen bedrijf. Welke bedrijf dit is, is nog onduidelijk.

Update 20.00 uurTijdens een persconferentie in Dordrecht werd medegedeeld dat het advies voor het sluiten van ramen en deuren nog van kracht blijft.

Update 19.00 uur
Bij de DCMR (Milieudienst Rijnmond zijn tot nu toe 18 klachten binnen gekomen die verband kunnen houden met de brand. Volgens de Burgemeester van Moerdijk zijn er geen concentraties bij de brand vrijgekomen die schadelijk zijn voor mensen.

Update 18.30 uur

De rook heeft inmiddels ook de stad Dordrecht en omgeving bereikt. De rook is giftig en kan een bijtende werking hebben voor zover nu bekend. Om welke stoffen het exact gaat, is niet bekend.

Het treinverkeer vanuit het zuiden van en naar Dordrecht is inmiddels stilgelegd. Ook is het scheepvaartverkeer op de Oude Maas stilgelegd.
Dordrecht is met de auto via de noordkant (A16 en A15) gewoon bereikbaar.

Eerder

Volgens een woordvoerder van de gemeente Dordrecht zijn in het zuidelijke deel de sirenes afgegaan en worden bewoners geadviseerd om binnen te blijven en de ramen en deuren gesloten te houden vanwege mogelijk overtrekkende rookwolken van de brand in het zuidelijker gelegen Moerdijk. Ook in andere Zuid-Hollandse gemeenten worden metingen verricht.

De regionale omroep RTV Rijnmond is voor de regio Zuid-Holland als rampenzender in gebruik.

Vanuit Den Haag coördineert het ministerie van Veiligheid en Justitie de inzet van brandweer en overige hulpdiensten via het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC).

Kijk voor het complete fotoverslag op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):