dinsdag, 8. maart 2011 - 20:21

Sirenes in Zeeland niet getest

Middelburg

Afgelopen maandag is de maandelijkse test van de sirenes om 12.00 uur op de eerste maandag van de maand niet uitgevoerd in Zeeland. Dit heeft de Veiligheidsregio Zeeland laten weten.

Het sirenesysteem voert deze test niet automatisch uit, maar moet geactiveerd worden op het genoemde tijdstip. Om de medewerkers van de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland tijdig alert te maken dat zij de sirenes moeten activeren, is andere alarmeringssoftware geïnstalleerd.

Deze alarmeringssoftware wordt wekelijks getest, maar werkte maandagochtend kort voor 12.00 uur niet waardoor ze geen herinneringssignaal kregen. Op dat moment hadden de dienstdoende centralisten het heel erg druk vanwege een zeer grote brand in het centrum van Goes die alle aandacht vroeg.

Door deze werkzaamheden hadden zij zelf het tijdstip van 12.00 uur niet in de gaten en zijn de sirenes niet afgegaan. Toen dit eenmaal bemerkt was, kort na 12.00 uur, is besloten de sirenes niet alsnog af te laten gaan. 'Dit zou mogelijk verwarring kunnen geven onder inwoners omdat dit afwijkt van het bekende tijdstip om de sirenes te testen', aldus de Veiligheidsregio.
Provincie:
Tag(s):