donderdag, 8. december 2011 - 11:43

Slaapkamer blijkt tevens vuurwerkbommenmakers atelier

De politie heeft woensdagavond om 21.00 uur in een woning aan de Koailan in het Friese Terherne een hoeveelheid legaal - en illegaal vuurwerk en stoffen en onderdelen die worden gebruikt voor het vervaardigen van vuurwerkbommen in beslag genomen. Tijdens de actie werden twee bewoners van 20- en 23 jaar aangehouden.

De agenten stelden een onderzoek in naar aanleiding van klachten over het afsteken van vuurwerk eerder deze week. Toen zij bij de woning aanbelden, werden zij door de verdachten binnengelaten.

Op de slaapkamers van de mannen werd een hoeveelheid legaal vuurwerk maar ook illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder mortieren, nitraatbommen maar ook zelfgemaakt vuurwerk. Tijdens het onderzoek bleek dat de mannen bezig waren met het maken van vuurwerkbommen. Zo vonden agenten kruit, lonten, kokertjes en mortierschalen.

Naast deze stoffen en materialen voor het vervaardigen van vuurwerkbommen namen de agenten ook nog een rookbom, een BB-gun, messen, ploertendoder en een pistool in beslag. Het pistool werd gebruikt voor het afschieten van vuurwerk.

Alle aangetroffen goederen werden door de politie in beslag in genomen. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten.
Provincie:
Tag(s):