dinsdag, 5. juli 2011 - 21:12

Slaapwacht brengt kinderen na brand op tijd in veiligheid

Schoonebeek

De brandweer van Schoonebeek kreeg dinsdagochtend een melding binnen van brand in de Kinderwoonvoorziening Stroomdal aan de Ratelaar in Schoonebeek. Toen de brandweer Schoonebeek ter plaatse kwam bleken alle kinderen al door de dienstdoende slaapwacht uit het tehuis gebracht te zijn.

Door het snel handelen van de betrokken medewerkster kon erger worden voorkomen. Belangrijk daarbij was dat de Kinderwoonvoorziening
een ontruimingsplan had en dat dit geregeld samen met de brandweer was geoefend. Officier van Dienst Jan Rozeboom heeft grote bewondering voor het snelle handelen van de dienstdoende slaapwacht. Zij heeft 24 kinderen, waarvan twee met een handicap snel in veiligheid gebracht.

"Je ziet dan weer het nut van geregeld oefenen". vertelt Jan Rozenboom. "Hierdoor wisten de jonge inwoners wat de bedoeling was. Omdat ook de brandweer geregeld meeoefent kenden de kinderen de brandweermensen die hen verder opvingen".

Inmiddels wordt hard gewerkt om het tehuis weer op orde te krijgen. Door brandschade zullen vier kamers enige tijd niet meer gebruikt kunnen worden. De kinderen kunnen elders in het gebouw ondergebracht worden.
Provincie:
Tag(s):