zaterdag, 26. februari 2011 - 13:18

Slachtoffer na aanrijding in hulploze toestand achtergelaten

Leeuwarden

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 36-jarige inwoner van Beetgumermolen aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval en daarbij het slachtoffer in hulpeloze toestand achterlatend en voor het rijden onder invloed.

Rond 01.25 uur ontvingen de agenten een melding van een ernstige aanrijding die plaats had gevonden op de Heliconweg. Getuigen hadden gezien dat een automobilist een fietser had aangereden waarbij de fietser bewusteloos op straat lag, tussen geparkeerde auto’s.

De automobilist was vervolgens gestopt en uitgestapt om naar het slachtoffer te zoeken. Toen getuigen, die vanaf de bovenverdieping van hun woning alles hadden zien gebeuren, de automobilist vertelden dat het slachtoffer een eindje verder op straat lag, sprong de man in zijn auto en reed met hoge snelheid weg.

De getuigen noteerden het kenteken van de auto en gaven het signalement van de bestuurder direct via 1-1-2 aan de politie door. De centralist van de Meldkamer Fryslân besloot om een Burgernetactie te starten. Tevens werd een tweet geplaatst.

Rond 02.30 uur meldde de verdachte zich aan het politiebureau waarna hij werd aangehouden. Hij verklaarde de fietser te hebben aangereden. Ook bleek hij alcohol te hebben gedronken en blies tijdens een ademanalyse 290 ug/l. De man werd voor verhoor ingesloten.

Het slachtoffer werd direct na het ongeval per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, verkeerd buiten levensgevaar. De auto van de verdachte werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):