woensdag, 15. juni 2011 - 17:23

Slachtoffer schietpartij Kenitrastraat Rotterdam overleden

Rotterdam

Het slachtoffer, van de schietpartij vorige week woensdagavond aan de Kenitrastraat, is dinsdagavond aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Het slachtoffer, een 45-jarige Engelsman. raakte vorige week woensdag rond 20.00 uur zwaargewond tijdens een schietpartij aan de Kenitrastraat in Rotterdam-Alexander. Het slachtoffer werd direct overgebracht naar het ziekenhuis en is daar dinsdagavond aan zijn verwondingen overleden.

Volgens getuigen zijn de verdachten gevlucht in een zwarte Volkswagen Golf. Deze auto is korte tijd later aangetroffen in de Zernikeplaats in Rotterdam. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat het voertuig eerder dit jaar gestolen is in Rotterdam. Ook zaten er gestolen kentekenplaten op het voertuig.

Daarnaast is een bordeaux rode Volvo van het type V70 aangetroffen in de Basrastraat in Rotterdam. Deze auto is mogelijk ook betrokken bij het schietincident.

Het rechercheteam wat de schietpartij onderzoekt, zet het onderzoek onverminderd voort en doet er alles aan om het misdrijf op te lossen. De Forensische Opsporing doet uitgebreid sporenonderzoek naar de aangetroffen voertuigen en goederen hierin. Er is met diverse getuigen gesproken om meer zicht te krijgen op wat er zich exact heeft afge-speeld.

Passantenonderzoek
De politie houdt woensdagavond rond het tijdstip van de schietpartij een passantenonderzoek in de omgeving van het plaats delict en hoopt hier nieuwe getuigen te spreken.
Provincie:
Tag(s):