vrijdag, 5. augustus 2011 - 17:34

Slachtoffer schietpartij Kerkrade buiten levensgevaar

Kerkrade

De man (45) die donderdagavond in zijn woning aan de Poststraat in Kerkrade zwaar gewond raakte bij een schietincident, is buiten levensgevaar. De dader is nog steeds spoorloos.

Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Omstreeks 22.20 uur drong een onbekende man de woning binnen waar zich op dat moment het slachtoffer, zijn partner (44) en hun zoon (18) bevonden. 
De vrouw des huizes, die een geluid in huis hoorde en poolshoogte ging nemen, kwam oog in oog met een gemaskerde man te staan. Hij bedwelmde de vrouw met pepperspray. Haar vriend, die op haar geschreeuw afkwam, werd neergeschoten. De dader ging er direct vandoor. Hij is ongeveer 1.80 meter en droeg donkere kleding.

De vrouw alarmeerde de hulpdiensten. Het slachtoffer, dat zwaar gewond raakte en veel bloed verloor, werd naar het ziekenhuis is gebracht. Inmiddels is hij buiten levensgevaar.

De politie heeft een technisch en tactisch onderzoek opgestart en is bezig met een buurtonderzoek. Ook wil zij graag in contact komen met mensen die gisteravond rond 22.20 uur in de Poststraat of in de buurt daarvan een man die aan het signalement van de dader voldoet, hebben zien lopen of iets bijzonders opgemerkt hebben.
Provincie:
Tag(s):