woensdag, 16. maart 2011 - 19:12

Slachtoffer steekincident Dinxperlo verdacht van ontucht

Dinxperlo

Het steekincident, waarbij op 16 januari in Dinxperlo een 42-jarige man ernstig gewond raakte, heeft mogelijk te maken met seksueel misbruik van minderjarige jongens. De man is aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. De politie vraagt slachtoffers zich te melden via het nummer 0900 — 8844.

Op 16 januari 2011 vond in Dinxperlo een steekincident plaats waarbij een 42-jarige inwoner uit Eindhoven zwaar gewond raakte. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en deed aangifte van poging tot doodslag. Over de toedracht van het steekincident legde hij tegenover de politie aanvankelijk een onjuiste/onvolledige verklaring af. Later heeft hij aangegeven dat hij was neergestoken door een minderjarige jongen, die hij tot seksueel contact had bewogen.

Politieonderzoek

Na politieonderzoek, werd eind januari de door verdachte genoemde jongeman, een 17-jarige inwoner uit de gemeente Aalten, aangehouden als verdachte van het steekincident. De jongeman zit nog in voorlopige hechtenis.

Ontucht

Tijdens het onderzoek rees het vermoeden, dat de 42-jarige man zich schuldig had gemaakt aan ontucht met meerdere minderjarige jongens. Twee tieners uit Dinxperlo, waaronder voornoemde preventief gehechte jongeman, hebben inmiddels aangifte tegen hem gedaan.
Provincie:
Tag(s):