dinsdag, 19. april 2011 - 12:13

Slachtoffer straatroof winkelcentrum Keizerswaard overleden

Rotterdam

Een 80-jarige vrouw die op 10 januari gewond raakte bij een straatroof in de buurt van het winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam is vorige week overleden. Dit maakt het OM dinsdag bekend.

Dinsdag is aan de raadslieden van de verdachten van deze straatroof meegedeeld dat de drie jongens nu mogelijk ook verantwoordelijk worden gehouden voor het overlijden van de vrouw.

De vrouw was een van de slachtoffers van in totaal acht straatroven. De eerste vond plaats in december. Vrij snel volgde de tweede, en de politie formeerde een speciaal team. Uiteindelijk meldde een school in de buurt dat de verdachten vermoedelijk leerlingen waren van deze school.

Voor de straatroven werden tien jongens in de leeftijd van 14 tot 16 jaar aangehouden. In wisselende samenstelling zouden zij de oude dames beroofd hebben. Alle berovingen vonden plaats in de buurt van het winkelcentrum Keizerswaard.

Ze veroorzaakten veel commotie onder met name oudere buurtbewoners. Van de tien zitten er nog drie in voorlopige hechtenis. Alleen deze drie, 15 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Ridderkerk, worden verdacht van de beroving van de nu overleden vrouw.

De vrouw lag na de straatroof enige tijd in het ziekenhuis, en is nooit meer hersteld. Zaterdag is sectie verricht om de doodsoorzaak te achterhalen. Het onderzoek naar het verband tussen de straatroof en het overlijden van de vrouw wordt voortgezet.

Zeven verdachten zijn gedagvaard voor een politierechterzitting op 10 mei. De drie hoofdverdachten moeten op 26 mei voor de meervoudige kamer verschijnen. Dit zijn beide jeugdzittingen.
Provincie:
Tag(s):