woensdag, 20. april 2011 - 14:52

Slachtoffers schietpartij Alphen herdacht

Alphen aan den Rijn

Woensdagmiddag is in Alphen aan den Rijn om 12.00 uur de herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de omgekomen slachtoffers bij de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof op zaterdag 9 april jl.

Slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners en andere nauw betrokkenen stonden in aanwezigheid van Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, premier Mark Rutte en enkele andere leden van het kabinet, stil bij de ingrijpende gebeurtenis.

Besloten
De besloten herdenkingsplechtigheid, die speciaal was bedoeld voor genodigden, vond plaats in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Duizenden belangstellenden die geen toegang hadden tot het theater volgden de herdenking op Rijnplein via grote tv-schermen. De herdenking was ook thuis via de televisie te volgen.

Programma
Burgemeester Bas Eenhoorn, Minister President Mark Rutte en een ooggetuige spraken tijdens de herdenking. Burgemeester Eenhoorn noemde de namen van de zes omgekomen slachtoffers waarbij telkens als hij een naam noemde een witte zuil met bloemen en een naamplaatje werd uitgelicht. Hierna werd een minuut stilte gehouden.

Koningin
Na afloop van de herdenking was er een ontmoeting voor slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners met leden van het Koninklijk Huis, de minister-president en andere hoogwaardigheidsbekleders.
Provincie:
Tag(s):