dinsdag, 17. mei 2011 - 18:10 Update: 08-07-2014 0:58

Slechte accomodatie kost Vitesse versterkingen

Arnhem

(Elfvoetbal) De slechte staat van de accommodatie van Vitesse heeft de club enkele versterkingen gekost.

Directeur Merab Jordannia wil de omgebouwde boerderij De Slenk zo snel mogelijk vervangen. Sommige gewenste versterkingen zagen af van een overstap naar Vitesse nadat ze één blik hadden geworpen op het trainingsveld. Jordania heeft zijn zinnen gezet op trainingscomplex nabij Papendal.

"Voetballers stellen steeds hogere eisen, en dat is ook terecht", vertelt Van der Kraan vandaag aan de Gelderlander. "Het betekent wel dat een aantal transfers zijn afgeketst nadat spelers trainingscomplex De Slenk hadden gezien".

Het nieuwe complex nabij Papendal moet de aantrekkingskracht van spelers op zelfbenoemde kampioen van 2013 vergroten. Het complex moet rond de acht miljoen euro kosten. Van der Kraan verwacht dat de bouw van dat complex uiterlijk volgend jaar begint.

"We hebben goed gekeken naar Chelsea en hebben ook geleerd van de foutjes die daar zijn gemaakt.", aldus van der Kraan over de nieuw te bouwen accommodatie, die overigens de allure krijgt van een Milanello in het klein.

Een multifunctioneel complex, inclusief tribune met een kleine vijfhonderd zitplaatsen, vormt het hart van de accommodatie. Het gebouw krijgt vier bouwlagen, waarvan er een deels onder de grond wordt aangelegd.

Er komt een nieuw hoofdveld en ook de vier trainingsvelden worden vernieuwd. Twee ervan worden deze zomer al vervangen en worden voorzien van veldverwarming.
Categorie:
Tag(s):