vrijdag, 3. juni 2011 - 22:43

Sleepboot gekapseisd op Oude Maas bij Dordrecht

Dordrecht

Vrijdagavond is op de Oude Maas een sleepboot gekapseisd. ‘Niemand raakte hierbij gewond’, meldt de politie vrijdagavond.

De boot was rond 19.00 uur samen met een andere sleepboot een duwbak aan het verslepen. Door onbekende oorzaak kapseisde de sleepboot ter hoogte van de Nieuwe Haven. Hulpdiensten rukten hierop direct uit. Doordat niet zeker was of er nog mensen aan boord waren en vanwege het drukke scheepvaartverkeer, werd besloten op te schalen naar GRIP 1.

Al snel werd duidelijk dat de vier bemanningsleden die aan boord waren ongedeerd waren. Zij waren door medewerkers van de Waterbus uit het water gehaald. De gekapseisde boot en de duwbak zijn door de andere sleepboot naar de kant getrokken.

Als gevolg van het incident is de Nieuwe Haven afgesloten voor scheepvaartverkeer. Ook het opvarend scheepvaartverkeer op de Oude Maas is stilgelegd. Het afvarend scheepvaartverkeer kon al snel worden hervat.

Rijkswaterstaat zal zorg dragen voor de berging van de sleepboot. Naar verwachting zal dit nog tot in de nachtelijke uren duren. De toedracht van het incident is op dit moment nog niet bekend. Het KLPD is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen hiernaar.
Provincie:
Tag(s):