woensdag, 11. mei 2011 - 19:16

Sloop gevel IJzergieterij Sanders onvermijdelijk

Enschede

Het college van B&W in Enschede heeft vandaag besloten alsnog over te gaan tot de sloop van de gevel van ijzergieterij Sanders.

Uit nieuw onderzoek met betrekking tot de staat van de gevel, blijkt dat het niet haalbaar is om de gevel te verwerken in de geplande nieuwbouwplannen. Zowel vanuit het sloopbedrijf als uit onafhankelijk onderzoek van een ingenieursbureau (second opinion) blijkt dat de gevel te slecht is. Bovendien kan deze eventueel spontaan of door windbelasting instorten.

Het college vindt het spijtig dat de gevel niet behouden kan worden, maar heeft geen andere keuze. De gevel blijft wel tot volgende week woensdag (19 mei) staan, zodat de raad alle gelegenheid krijgt om hierover in debat te gaan. “Op dit moment zijn er rondom de gevel allerlei veiligheidsmaatregelen genomen, zodat we de raad de tijd kunnen geven om alle feiten tot zich te nemen’, aldus Wethouder Myra Koomen. “Uit onderzoek naar de veiligheidsrisico’s blijkt dat wij voor de korte termijn hiervoor genoeg maatregelen hebben genomen.” Zo zijn er bouwhekken geplaatst, is er permanente beveiliging en is de fietsstrook en het voetpad afgezet.
Provincie:
Tag(s):