maandag, 7. februari 2011 - 17:31

Sloop Stationsstraat Weert van start

Weert

Vrijdag 4 februari verrichten Gedeputeerde Lebens en wethouder Kirkels een symbolische handeling aan de Stationsstraat. Samen met Liesbeth van Beek (Wonen Weert) en Paul Hoen (Bouwfonds Ontwikkeling) geven zij hiermee het fysieke startsein voor het langverwachte plan Stationskwartier.

Langs de leegstaande en te slopen panden aan de Stationsstraat verschijnt een tijdslijn die de historie van Weert laat zien in beeld en tekst, van 1062 tot aan de voltooiing van Stationskwartier in 2013. De symbolische handeling omvat het compleet maken van de tijdslijn, die met 63 borden ca. 76 strekkende meter beslaat.

De herontwikkeling van de Stationsstraat, de Boermansstraat en de St. Maartenslaan omvat in totaal 112 koop- en huurwoningen/appartementen. Centraal in het plan komt een groene daktuin met bomen, siergrassen, heesters en bloeiende planten. Medio december startte Bouwfonds onder grote belangstelling de verkoop voor de stadswoningen en appartementen. Wonen Weert neemt de 77 huurappartementen over. Bovendien wordt er 2.600 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd en komen er 203 parkeerplaatsen in een twee-laagse parkeergarage (waarvan 103 ‘vrije’ plaatsen bestemd voor bezoekers aan de binnenstad).

De winkeliers uit het plangebied, Aldi en Schoenenreus zijn tijdelijk elders in Weert gehuisvest. Scapino is tijdelijk gestopt met zijn bedrijfsvoering in Weert. Na de oplevering keren Scapino en Schoenenreus terug in het Stationskwartier.
Na de verlening van de bouwvergunning eerder deze maand en de sloopwerkzaamheden, start de bouw naar verwachting in april van dit jaar. Bouwfonds verwacht het Stationskwartier begin 2013 te kunnen opleveren aan de nieuwe bewoners en gebruikers.
Provincie:
Tag(s):