maandag, 5. december 2011 - 18:52

Sloop 't Loon begint woensdag

Heerlen

De sloop van het onveilige deel van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen begint woensdag. Dit heeft de gemeente maandagmiddag bekend gemaakt. De sloop zal tot uiterlijk 23 december duren. Tot die tijd kunnen de bewoners van de Homerusflat niet terugkeren naar hun woningen.

Sloopwerkzaamheden
Het sloopwerk vindt plaats van 6.00 tot 18.00 uur, zeven dagen per week. In het geval van calamiteiten kan het bedrijf 24 uur per dag doorgaan met de sloop. Doel is dat de werkzaamheden zo snel mogelijk worden afgerond zodat bewoners en ondernemers weer terug kunnen.
Hinder door stof, geluid en vrachtverkeer valt niet uit te sluiten. Voor een goed verloop van de sloopwerkzaamheden is het nodig om de Apollolaan en de Homerusstraat af te zetten. Tijdens de sloop wordt meetapparatuur geplaatst in en rondom ’t Loon zodat de bewegingen in de grond goed gemonitord kunnen worden.

Bewoners Homerusflat
De gemeente gaat in gesprek met de geëvacueerde bewoners van de Homerusflat alternatieve huisvesting, bijvoorbeeld in gemeubileerde woningen of vakantiehuisjes.

Winkels in ‘t Loon
Tijdens de sloopwerkzaamheden zijn alle 50 winkels gesloten, ook de winkels in het veilige deel. Dinsdag kunnen bewoners en ondernemers nog spullen uit het veilige deel van ’t Loon halen. De inventaris van de tien winkels die in het onveilige deel liggen, moet echter als verloren worden beschouwd.

Hulp en ondersteuning voor ondernemers
Het college en vervolgens de gemeenteraad nemen morgen een beslissing over een regeling om de acute nood te lenigen van de getroffen ondernemers. Daarnaast werkt de gemeente mee aan een snelle doorstart in Heerlen voor de tien winkels uit het onveilige gebied. Datzelfde geldt ook voor zaken die met name seizoensgebon-den producten verkopen. Verder is er werktijdverkorting aangevraagd bij het Ministerie van Sociale Zaken voor personeel van vooral kleine en lokale ondernemers.
Provincie:
Tag(s):