dinsdag, 15. maart 2011 - 11:52

Sloop van meerdere panden Leusderweg nabij

Amersfoort

De panden aan de Leusderweg in Amersfoort nummers 49 tot en met 65, die eigendom zijn van de firma Schoonderbeek, worden op termijn gesloopt.

Nadat op woensdag 9 maart het pand op nummer 57 volledig door brand werd verwoest, heeft de gemeente bij de eigenaar opnieuw aangedrongen ook andere panden, die in zeer slechte staat verkeren, te slopen.

Het uitgebrande pand is inmiddels gesloopt. De firma Schoonderbeek heeft te kennen geven de panden op korte termijn te zullen slopen, te beginnen met nummers 55, 59, 61 en 63. Daarvoor zal de gemeente een sloopvergunning verlenen. Het pand op nummer 65 (voormalige Rabobank) is in gebruik bij kunstenaars en kan tot de herontwikkeling in gebruik blijven.

De slechte staat van de panden aan de Leusderweg heeft de afgelopen jaren regelmatig geleid tot vragen vanuit de stad en vanuit de gemeenteraad. De Woningwet bood onvoldoende handvatten om sloop af te dwingen. “Ik ben verheugd dat er op korte termijn een einde gaat komen aan de slechte uitstraling van dit gebied door de verpauperde panden op deze locatie”, zegt wethouder Mirjam Barendregt. Ze heeft een afspraak met betrokken partijen over de gewenste ontwikkeling op deze locatie.
Provincie:
Tag(s):