maandag, 28. november 2011 - 23:56

SMS-Alert deelnemers ontvangen binnenkort post van Burgernet

Het gaat goed met het aantal aanmeldingen voor Burgernet — het telefonische netwerk van mensen om samen met de politie, gemeente en openbaar ministerie de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Na de start van de inschrijving, hebben al bijna 6000 mensen zich in de regio Gelderland-Zuid aangemeld. Om nog meer burgers te betrekken bij Burgernet, ontvangen alle SMS-Alert deelnemers deze week een brief waarin wordt gevraagd zich aan te melden voor Burgernet.

Begin november ontvingen alle SMS-Alert deelnemers een sms-bericht met de vraag zich aan te melden voor Burgernet via de website www.burgernet.nl. De brief die verstuurd wordt, bevat ook een aanmeldkaart. Als men geen beschikking over internet heeft, kan deze kaart ingevuld en kosteloos retour gestuurd worden naar Burgernet.

Middels de sms-berichten die begin november verstuurd zijn en de brief, hoopt Burgernet zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen voor Burgernet in regio Gelderland-Zuid. De achterliggende gedachte is: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen. Afgelopen week heeft SMS-Alert zijn nut ook weer bewezen toen de politie een vermist persoon terugvond dankzij tips naar aanleiding van een SMS-Alert.

Ook niet SMS-Alert deelnemers kunnen zich natuurlijk aanmelden voor Burgernet. Dit kan via www.burgernet.nl. Uw deelname wordt erg op prijs gesteld. Na aanmelding ontvangt iedereen per post een bevestigingsbrief.
Provincie:
Tag(s):