vrijdag, 7. januari 2011 - 13:23

Sms ff bondige clips opvolger ezelsbruggetje Eurolanden

Amsterdam

'Sms ff bondige clips'. Dit ezelsbruggetje voor de zeventien eurolanden heeft de verkiezing gewonnen voor de opvolger van 'ding flof bips' uit 2001. 26 procent van de 2570 stemmers op de website van Onze Taal koos voor dit makkelijk te onthouden zinnetje.

Op 1 januari 2011 werd Estland het zeventiende lid van de eurozone. Het Genootschap Onze Taal vroeg toen of mensen een handig nieuw ezelsbruggetje voor de eurolanden konden bedenken. Uit de 900 reacties zijn vijf kansrijke inzendingen geselecteerd, waarop vervolgens gestemd kon worden via www.onzetaal.nl.

De volledige uitslag:

1. sms ff bondige clips: 26%
2. Cobi's sms: pin ff geld: 23%
3. sms ding flof biceps: 20%
4. cd, gsm of fles in bips: 16%
5. begin sf-films op cd's: 15%

Het winnende ezelsbruggetje is nog meer dan de andere voorstellen een goedlopend, samenhangend zinnetje dat alleen uit bekende woorden en afkortingen bestaat. Dat maakt het makkelijk te onthouden.

Op volgorde van de letters van het nieuwe ezelsbruggetje zijn dit de landen van de eurozone: Slovenië, Malta, Slowakije, Frankrijk, Finland, België, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Ierland, Griekenland, Estland, Cyprus, Luxemburg, Italië, Portugal en Spanje.
Provincie:
Tag(s):