maandag, 4. april 2011 - 11:38

'Sneijder spreekt Van Bommel aan op 'onnodig harde overtreding'

(Elf Voetbal) Niet Wesley Sneijder, maar Mark van Bommel, Urby Emanuelson en Clarence Seedorf stapten zaterdagavond als winnaar van het veld na de derby van Milaan. Sneijder was vooral geïrriteerd na de 3-0 nederlaag, terwijl tegenstander Van Bommel met volle teugen had genoten.

"De uitslag was geflatteerd", reageerde Sneijder tegenover De Telegraaf. "Begrijp me goed, AC Milan was beter, de zege verdiend. Maar als wij op de beslissende momenten hadden toegeslagen, hadden we met een goed resultaat kunnen weglopen."

De kleine middenvelder baalde van een actie van Van Bommel, die met geel op zak Sneijder hard aanpakte. "Ik kreeg een schop in mijn kuit. Ik heb Mark er wel op aangesproken, vond het bij 3-0 een onnodig harde overtreding, maar hou er niet van om kaarten aan te smeren", aldus de Utrechter.

Sneijder baalde ook van een laserpen, die tijdens de wedstrijd werd gebruikt door de Milan-aanhang. "Er werd met een laserpen in mijn oog geschenen. Dat is superirritant, maar ook nog eens gevaarlijk omdat je er oogschade door kunt oplopen. Ik zei tegen de vierde man dat het afgelopen moest zijn en nadat dit werd omgeroepen, hebben de fans het gelukkig ook niet meer gedaan."

Van Bommel had vooral genoten. "Wesley zei vooraf al dat dit het mooiste clubduel in Europa is", zegt de Milan-middenvelder. "En ik vind het inderdaad nóg iets indrukwekkender dan Real Madrid-Barcelona. In de ochtenduren stonden er tweeduizend mensen voor Milanello. Ze gingen pas weg, nadat we ze hadden bedankt voor hun komst. Vergeet niet dat het complex vijftig kilometer buiten de stad ligt. Zó snakken ze naar de titel."

"De sleutel was dat we het gat tussen Wesley Sneijder en Samuel Eto'o gesloten hielden. Als je die twee spelers uitschakelt, heb je het aardig voor elkaar. Ik denk dat het duidelijk was te zien hoe graag wij wilden. We hadden de laatste twee duels vijf punten verspeeld, stonden nog slechts twee punten voor en hadden ook genoegen kunnen nemen met een gelijkspel", aldus Van Bommel.
Categorie:
Tag(s):