zaterdag, 2. april 2011 - 14:28

Snelheidsduivel verstopt zich voor politie achter vuilnisbak

Vleuten

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 2 april 2011 omstreeks 08.45 uur een 34-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Hij had zich aan een staandehouding onttrokken en zich achter een vuilniscontainer in Vleuten verscholen. Zijn auto had hij kort daarvoor op een betonblok stuk gereden.

De man reed met zijn Mercedes op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht met een snelheid van 189 km/uur. Na de blaastest, die positief uitviel, snelde hij zich weer in zijn auto en reed met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging reed de man zijn auto op een betonblok op de Rembrandtlaan in Vleuten. Hierna maakt hij zich lopend uit de voeten. Een oplettende buurtbewoner aan de Henri Dunantlaan zag dat de man zich schuildhield achter een vuilniscontainer en waarschuwde de politie.

De man legitimeerde zich met een vals rijbewijs en vervalst paspoort. Hij staat te boek als ongewenst vreemdeling. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 560 ug/l (1,2 promille). Hij is ingesloten aan het cellencomplex van de politie in Houten.
Provincie:
Tag(s):