vrijdag, 29. juli 2011 - 9:42

Snorfietser sleurt agent zestig meter mee

Groningen

De politie heeft donderdagnacht in de Oosterstraat in Groningen een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man, die op een snorfiets reed, wordt ervan verdacht dat hij op de Carolieweg en de Oosterstraat in Groningen een agent van de Spoorwegpolitie zo’n zestig meter heeft meegesleurd. Daarnaast wordt de man verdacht van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Agenten van de Spoorwegpolitie en Regiopolitie Groningen zagen de snorfietser in de Gelkingestraat rijden. Dit terwijl de man tijdens het rijden steeds zijn richtingwijzer had knipperen. De bestuurde negeerde echter een stopteken van de politie. In de Carolieweg probeerden dienders van de Spoorwegpolitie de verdachte te laten stoppen. De 32-jarige botste vervolgens tegen de politieauto. Hij wilde weer wegrijden, maar een agent wist de man bij zijn arm vast te pakken. Ook nu stopte de snorfietser niet. Hij sleurde vervolgens de agent tientallen meters met zich mee. Uiteindelijk kwam de man in de Oosterstraat ten val.

Agenten wisten de verdachte, die zich hevig verzette tegen zijn aanhouding, met gepast geweld te overmeesteren. Tijdens de aanhouding kreeg een andere politieman een klap in zijn gezicht. De agressieve snorfietser werd in een cel ingesloten. Beide agenten doen aangifte tegen de man. Na een ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,2 promille alcohol in zijn bloed (535 ugl) had. Het rijbewijs van de verdachte wordt ingevorderd. De snorfiets werd voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):