dinsdag, 26. april 2011 - 15:07

SP: altijd kostencheck bij grote infrastructurele projecten

Groningen

De SP-fractie in Groningse gemeenteraad wil dat er standaard een second opinion wordt uitgevoerd naar de kosten van nieuwe grote gemeentelijke projecten. Aanleiding hiervoor is het collegevoorstel voor de aanleg van de Sontbrug, waarover de gemeenteraad op 27 april besluit.

Voor de Sontbrug vraagt het college een krediet van 65 miljoen euro. Met daarbij de stelling dat de aanleg niet goedkoper kan. De SP-fractie wil dat bevestigd hebben in een onafhankelijke check voordat ze ermee instemt. Raadslid Ria Rademaker: 'Bij heel grote projecten als de tram of het Forum wordt de second opinion bijgeleverd door het college. Wij vinden dat dat ook moet bij projecten als de Sontbrug, de aanleg van transferia, de aanpak van de Diepenring en dergelijke. Voor een raadslid is het onmogelijk te beoordelen of het echt niet goedkoper kan. In deze tijden van erg schaarse middelen moeten we elke mogelijkheid om iets te bezuinigen aangrijpen. En onafhankelijke beoordeling kan daar een prima middel bij zijn.'

De SP-fractie zal haar voorstel voor een onafhankelijke beoordeling van de kosten van grote projecten morgen in een motie aan de raad voorleggen.
Provincie:
Tag(s):