zondag, 3. april 2011 - 10:10

SP: 'Blauw bloed op functies van korpschef'

Almere

'Minister Opstelten moet meer leiders met blauw bloed aanstellen bij de politie, en minder managers.' Dat zegt Ronald van Raak naar aanleiding van het aanstellen van een dure interemmanager bij het korps Flevoland.

Van Raak werd getipt door iemand bij de politie, en bracht het nieuws van de peperdure interim-manager naar buiten. Inmiddels heeft minister Opstelten aangegeven dat hij gaat optreden tegen de aanstelling.

Korpsbeheerder van Flevoland Annemarie Jorritsma wilde adviseur Leo Zaal van adviesbureau Twynstra Gudde wil aanstellen. Hij zou 1600 euro per dag gaan verdienen. Hij moet tijdelijk de opgestapte korpschef en plaatsvervangend korpschef vervangen. Van Raak: 'Dat Opstelten optreedt tegen deze schandalige beloning is mooi, maar er moet ook een einde komen aan de graaicultuur bij de politietop. We zien voortdurend korpschefs met veel te hoge vergoedingen en veel te weinig verstand van de politie. Dat komt door burgemeesters die kiezen voor interim-managers in plaats van te zoeken naar 'blauw bloed'. Er zijn 49.500 agenten en ik kan me niet voorstellen dat daar geen goede korpschef tussen zit.'
Provincie:
Tag(s):