dinsdag, 8. november 2011 - 10:49

SP: Eerlijke verdeling zorgpremie haalbaar en betaalbaar

Den Haag

Als de Tweede Kamer het voorstel van de SP voor een inkomensafhankelijke zorgpremie overneemt, gaat driekwart van de Nederlanders minder zorgpremie betalen.

SP-Kamerlid Renske Leijten: ‘Door de zorgpremies inkomensafhankelijk te maken, wordt de zorgrekening veel eerlijker verdeeld en kunnen de zorgtoeslag en het eigen risico worden afgeschaft.’ Vandaag presenteert de SP het plan 'Zorg voor elkaar'.

De SP liet de plannen doorrekenen om aan te tonen dat een eerlijke verdeling van de zorgrekening haalbaar en betaalbaar is. Bij de begrotingsbehandeling van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de SP ervoor pleiten dit plan onmiddellijk in te voeren.

Leijten: ‘Het is een groot goed dat de zorg betaalbaar en bereikbaar is voor iedereen. Dat betekent: zorg hebben voor elkaar. Dit kabinet verhoogt het eigen risico, verlaagt de zorgtoeslag en laat de premies stijgen voor iedereen. Vind je het gek dat steeds meer mensen in de betalingsproblemen komen als het om de zorgpremie gaat. Maar het belangrijkste signaal is dat je de rekening ook eerlijk kunt verdelen.’
Provincie:
Tag(s):